Mounjaro

Mounjaro, dé medicatie om efficiënt en verantwoord af te vallen. Ruim de helft van de volwassenen in Nederland kampt met overgewicht. Hoe fijn is het om je weer prettig en gezond te voelen in je eigen lijf door een heel aantal kilo’s kwijt te raken?

Bij S-K-I-N helpen we jou van je overgewicht af met dé medicatie om op effectieve en verantwoorde manier af te vallen. Dit gaat onder begeleiding van een arts, een leefstijlcoach, diëtist en een gepersonaliseerde digitale applicatie. Neem contact op met ons team voor meer informatie over afvallen met Mounjaro.

Afvallen met Mounjaro

Mounjaro is een medicament dat helpt bij afvallen omdat het zogenaamde hongerhormonen afremt. Hierdoor neemt je hongergevoel af. Dit middel is de merknaam voor Tirzepatide. Het is de opvolger van medicijnen zoals Saxenda en Ozempic en is bewezen effectief en veilig.

De medicatie wordt eenmaal per week onder de huid geïnjecteerd. Ons medisch team helpt je daarbij en leert je om dit ook zelf te kunnen doen. Het is daarnaast van belang om het product gekoeld te bewaren.

Wil je meer weten over medicatie om af te vallen? Wij adviseren je graag. Neem contact op met ons voor al je vragen rondom de behandeling met Mounjaro.

Mounjaro: maagverkleining of medisch afvallen met injecties

Mounjaro is een effectieve medicatie om gezond af te vallen. Voor een maagverkleining kom je pas in aanmerking bij een BMI (body mass index) hoger dan 40. Daarbij kan een maagverkleining weer andere medische klachten en bijwerkingen geven.

Afvallen met behulp van medicatie zoals Mounjaro, ook wel Tirzepatide, is voor de meeste mensen een beter alternatief om effectief en gezond af te vallen. Dankzij deze medicatie krijg je weer beheersing over je eigen gewicht op een veilige manier.

Risico’s en bijwerkingen van Mounjaro

Mounjaro is bewezen veilig en effectief. Bijwerkingen van misselijkheid en eventueel diarree of overgeven worden relatief vaak gezien en zijn vrijwel altijd van tijdelijke aard. Het gebruik van deze medicatie in combinatie met een medische behandeling voor diabetes kan soms een te lage bloedsuikerspiegel geven.

Onze behandeling van overgewicht is beschikbaar voor mensen zónder bijkomende medische problematiek, waaronder een verminderde lever- of nierfunctie, ontsteking van de alvleesklier in de voorgeschiedenis, maagaandoeningen of behandeling voor diabetes met medicijnen.

Voor meer wetenschappelijke informatie verwijzen we naar New Drug: Tirzepatide (Mounjaro™) – PubMed (nih.gov). De officiële bijsluiter van Mounjaro tirzepatide vind je via deze link.

Oorzaken en gevolg van overgewicht

Overgewicht ontstaat meestal door te veel eten, snoepen, ongezond eten en te weinig beweging. Stress en een hoge werkdruk maken het extra lastig om deze ongezonde leefstijl te doorbreken.

Door overgewicht zit je vaak minder goed in je vel en ben je ontevreden over je uiterlijk. Ook heb je een hoger risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type 2 en gewrichtsklachten. Er zijn dus alleen maar goede redenen om serieus af te vallen op een gezonde en verantwoorde manier.

Verantwoord afvallen

Het belangrijkste en meest effectieve om af te vallen is om je leefstijl aan te passen. Dat klinkt eenvoudig maar is het niet. Denk hierbij aan minder en gezonder eten en meer bewegen. Het hongergevoel, geen zin om te sporten en drukte en stress van het dagelijks leven maken dit een lastige uitdaging.

Bij S-K-I-N helpen we je om van je overgewicht af te komen met behulp van de meest effectieve medicatie. Dit gaat uiteraard onder medisch toezicht en begeleiding. Als de kilo’s verdwijnen en je weer meer zelfvertrouwen hebt, krijg je ook weer meer zin om te bewegen en aanpassingen te maken in je eigen gewoontes.

Het aanpassen van deze gewoontes zorgt ervoor dat je eetgedrag en leefgewoonten veranderen. Je wordt hierbij vervolgens ondersteund door de samenwerking met sport diëtisten, zorg diëtisten en leefstijl diëtisten van topdiëtisten (topdietisten.nl).

Kosten en vergoeding 

Voor deze behandelingen is geen vergoeding door de zorgverzekeraar van toepassing. Er is een starttarief van toepassing voor consultatie, advies en begeleiding van de arts, de diëtist en het medisch team, inclusief verstrekking van de medicatie voor de eerste 4 weken. Daarna is een vast tarief per 4 weken van toepassing. 

Cosmetische kliniek in Groningen

Maak een afspraak voor het behandelen van overgewicht met Mounjaro

Wil je ook weer je prettig en gezond voelen in je eigen lijf door het verliezen van die extra kilo’s? Bij S-K-I-N helpen we je bij het bestrijden van je overgewicht. Door Mounjaro, de veilige en effectieve medicatie voor afvallen, zorgen we ervoor dat jij je weer goed voelt. Neem ook contact met ons op voor meer informatie over medicatie om af te vallen en maak een afspraak voor de behandeling met Mounjaro.

S-K-I-N werkt conform de richtlijnen

van de keurmerken binnen onze beroepsgroepen:

Koepelorganisatie voor schoonheidsspecialismen

Nederlandse Vereniging Huidtherapie

Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde